Door Dion Meuleman
31 oktober 2023 in Algemeen.

Verbeter je online ticketverkoop met de naadloze mailchimp integratie


Als e-mailmarketeer weet je dat het verzenden van de juiste boodschap naar de juiste doelgroep essentieel is voor het succes van je campagnes en het verbeteren van je online ticketverkoop. Een van de krachtigste hulpmiddelen om dit te bereiken, zijn Mailchimp-tags. En wanneer je deze combineert met Eventgoose, wordt e-mailmarketing nog krachtiger en efficiënter. In dit artikel gaan we dieper in op de voordelen van deze naadloze integratie.

Geen Gedoe met Gegevensexport en -Import

Allereerst, met Eventgoose en Mailchimp, hoef je geen gegevens meer handmatig te exporteren en importeren. Dit bespaart niet alleen kostbare tijd, maar vermindert ook het risico op fouten. Het proces wordt veiliger en efficiënter, waardoor je meer tijd kunt besteden aan strategische marketingactiviteiten.

Standaard Tags voor Belangrijke Gegevens

Eventgoose stuurt standaard een aantal tags mee, waaronder:

  • Tag met de Naam van het ticket
  • Tag met de Naam van het evenement
  • Geldigheidsdatum van het ticket
  • Nieuwsbrief ja/nee

Maar wat kun je eigenlijk met deze tags? Laten we eens kijken naar enkele voordelen:

1. Segmentatie

Mailchimp-tags stellen je in staat om je contacten te segmenteren op basis van de meegeleverde kenmerken. Dit betekent dat je je e-mailcampagnes kunt aanpassen aan specifieke doelgroepen. Stel je voor dat iemand een VIP-ticket heeft gekocht. Dankzij de tag met de naam van het ticket kun je deze groep identificeren en hen een aangepaste servicemail sturen, gericht op hun VIP-ervaring.

2. Personalisatie

Personalisatie is de sleutel tot het betrekken van je ontvangers en het stimuleren van conversies. Met Mailchimp-tags kun je je e-mails persoonlijker maken door te verwijzen naar de interesses en voorkeuren van je contacten. Door te laten zien dat je hun behoeften begrijpt, vergroot je de betrokkenheid en de kans op succesvolle conversies.

3. Automatisering

Een ander voordeel van Mailchimp-tags is de mogelijkheid tot automatisering. Stel je voor dat je een tag toewijst wanneer een contact een specifieke actie onderneemt, zoals het kopen van een bepaald ticket. Met deze tag kun je automatisch e-mailworkflows activeren, waardoor je gerichte opvolg-e-mails kunt verzenden. Bijvoorbeeld, je kunt een herinnering sturen een dag voor de geldigheidsdatum van het ticket, wat de klanttevredenheid kan verbeteren.

Kortom, Mailchimp-tags zijn een onmisbaar instrument om je e-mailmarketing te verbeteren. Ze stellen je in staat om je strategie te optimaliseren met segmentatie, personalisatie en geautomatiseerde communicatie. Dit verbetert niet alleen de betrokkenheid van je doelgroep, maar kan ook leiden tot hogere conversies en meer succes in je online ticketverkoop. 💌💼

Dus, als je op zoek bent naar manieren om je e-mailmarketing naar een hoger niveau te tillen en je online ticketverkoop te stimuleren, overweeg dan zeker de kracht van Mailchimp-tags in combinatie met Eventgoose. Deze combinatie kan een game-wisselaar zijn in je digitale marketingstrategie. Bekijk hier hoe je makkelijk kunt starten met Eventgoose

#Mailchimp #E-mailmarketing #DigitalMarketing #Segmentatie #Personalisatie #Automatisering #OnlineTickets #TicketShop

Wil je tickets verkopen voor je evenement of locatie?

Eventgoose is het meest gebruiksvriendelijke en complete systeem om je online ticketverkoop van A tot Z mee te regelen.

Direct starten