AL MEER DAN 2000 organisaties gebruiken de gratis ticketing software van Eventgoose

Of je nu 20 of 20.000 tickets gaat verkopen via onze online ticketservice, we hebben altijd een optie die bij je past. Welk type organisator ben jij? Maak een keuze, dan proberen wij je relevante informatie te tonen.

Startende organisator

Voor de organisator met serieuze plannen, maar net wat minder ervaring. Je wilt graag online tickets verkopen, maar weet nog niet precies hoe. Mazzel hoor, ons team zit namelijk klaar om je de fijne kneepjes van het online ticketing vak te leren. Geen stress, je online kaartverkoop staat binnen no-time online

Meer informatie

Groeiende organisator

Je weet wat je zoekt, online tickets verkopen is niet nieuw voor je, maar aangezien je evenementen steeds serieuzer worden, heb je ook een serieus ticketplatform nodig..ben je op zoek naar een systeem dat past bij de professionalisering van je organisatie. Stop maar met zoeken…

Meer informatie

Ervaren organisator

Houston, we got one! De ervaren organisator kent het klappen van de zweep. Wij hoeven je over online ticketing dus ook niets uit te leggen. Ons financiële voorstel in combinatie met ons state-of-the-art ticketingsysteem moeten je daarom overhalen… Challenge accepted!

Meer informatie

Is ticketing via Eventgoose echt gratis?

Het antwoord daarop is simpel: Ja. Eventgoose rekent de servicekosten door aan de kaartkopers. Hierdoor is de service van Eventgoose geheel gratis. Wil je als organisatie toch de kosten voor eigen rekening nemen, dan is dat natuurlijk geen enkel probleem. Onze prijzenstructuur is zeer transparant.

Betaalspecificatie voor Ticketservice

Duurt het lang voor mijn online ticketing live staat?

Het opzetten van een shop is erg simpel. Je kunt zelf in een aantal simpele stappen een evenement, een ticket en een verkoopkanaal aanmaken. Binnen 5 minuten staat je ticketing online! Als je eenmaal aan het verkopen bent heb je toegang tot de uitgebreide statistieken module. Tijdens het evenement maak je gratis gebruik van ons scanapplicatie, om de tickets te checken op geldigheid.

Ticketservice evenement aanmaken

Hoe werkt het scannen?

Om de cirkel rond te maken is een goede toegangscontrole natuurlijk noodzakelijk, al is dit niet direct iets waar je aan denkt bij de keuze voor een ticketing platform. Wij hebben jarenlang geschaafd en getest aan een ultiem, stabiel en snel ticketing platform welke razendsnel toegangscontrole uit kan voeren.

Onze mobile apps en desktop applicaties zijn zowel online als offline te gebruiken om een 100% waterdichte toegangscontrole te kunnen garanderen. En het mooiste komt nog. Hoe groot of klein het evenement ook is wij hebben er de perfecte tool voor en deze is ook nog eens geheel gratis inzetbaar. Om kleine aantallen snel te kunnen controleren is de mobiele app uitermate geschikt. De app controleert na het inloggen op ons ticketing platform welke evenementen er voor jou beschikbaar zijn om te controleren. Na deze selectie kun je het betreffende evenementen downloaden op je mobiele apparaat. Mocht je even tijdelijk een verbindingsprobleem hebben met je internetverbinding dan zorgt de offline database ervoor dat je ongestoord verder kunt gaan met controleren. Onze toegangscontrole software is heel goed schaalbaar en toepasbaar op de wens van jou als organisator. Zo zou je op ons gratis ticketing platform bijvoorbeeld meerdere kaartsoorten kunnen aanmaken en online verkopen. Stel je hebt verschillende ingangen, tribunes of areas welke je apart van elkaar toegang wilt verschaffen, dan kun je de toegangscontrole software per apparaat instellen en zo keuzes maken in welke ticketsoorten mogen worden gecontroleerd . Zo je kun voorkomen dat bezoekers met een reguliere toegangskaart de v.i.p. area binnenkomen. Het systeem zal deze kaartsoort herkennen en aangeven dat deze persoon zich bij de verkeerde ingang bevindt. Zo kun je alles goed gescheiden houden en zorgen voor de juiste doorstroom.

Om een goed beeld te krijgen van het verloop aan de verschillende entrees beschikt de software ook over een dashboard welke vanaf iedere locatie te benaderen is. Het dashboard communiceert zowel met de scansoftware als ons online ticketing platform. Zo krijg je een actueel beeld van de te verwachten bezoekers en de aanwezige bezoekers zodat piekmomenten goed zijn op te vangen door bij te schalen en kosten in de hand worden gehouden door tijdig af te schalen. Dit biedt op het moment van het evenement een goed inzicht en achteraf of in voorbereiding van een nieuwe editie een goed beeld van de te verwachten pieken.

Wil je het helemaal perfect registreren dan heeft onze desktop applicatie ook de mogelijkheid tot het inscannen van de kaarten. Op deze manier is er een zeer accuraat beeld van de druk op een locatie en kan dit bijdragen aan een soepele doorstroom van de bezoekers. Ons online ticketing platform i.c.m. de toegangscontrole software zorgen voor een compleet pakket welke onmisbaar is voor de professionele organisator.

 

Reviews

Foemp BV

Foemp BV

"Sinds 2023 verkopen we via Eventgoose op een eenvoudige en overzichtelijke manier de tickets voor al onze kampen en voorstellingen. We hoeven niet meer te sukkelen met inschrijflijsten en terugbetalingen, dat regelt Eventgoose voor ons! Hun Ticket App is bovendien razend snel en erg handig!"

VZW De Burgersgilde

VZW De Burgersgilde

"“Met Eventgoose hebben we de ideale partner gevonden om onze ticketverkoop zorgeloos en efficiënt te organiseren. Zo kunnen wij ons als organisatie volledig focussen op de events zelf, zoals het hoort.” "

Horal

Hoge Raad voor Ambachtelijke Lambiekbieren

"Voor de busritten tijdens ons tweejaarlijks openbrouwerijenweekend hebben wij al paar keer gebruik gemaakt van de ticketing-oplossing van Eventgoose. Gemakkelijke implementatie op onze website, goede begeleiding door het Eventgoose-team en een vlotte uitbetaling. Een oplossing-zonder-zorgen! Yves Panneels, "

Urban Run Hoogstraten

Urban Run Hoogstraten

"“Eventgoose is een handige tool die heel gemakkelijk is in gebruik. Door de goede service en snelle afhandeling hebben we met ons evenement een mooi bedrag kunnen ophalen voor het goede doel.” - "

Over De Top Festival

Over De Top Festival

"Binnen de organisatie van Over De Top Festival werken we nu al een paar jaar met Eventgoose samen aangaande de ticketing. In eerste instantie hebben we voor Eventgoose gekozen omdat we graag met een lokale/regionale partij wilden samenwerken, maar Eventgoose heeft bewezen zich uitstekend te kunnen meten aan de grote landelijke partijen. De tool is erg gebruiksvriendelijk, de mensen denken perfect met ons mee in onze wensen en ook maatwerk is mogelijk. Daarnaast nemen ze ook een deel online marketing uit onze handen, wat het voor ons een perfecte samenwerking maakt. Wij zijn dik tevreden, we bevelen Eventgoose dan ook met enige regelmaat aan bij collega-evenementen."

Adam Nillissen

Unfair Amsterdam

"We klopten aan bij Eventgoose voor een heel nieuw ticketsysteem voor ons tijdelijke museum, midden in een tijd waar er weinig mogelijk was in de culturele sector en veel onzekerheid heerste door de corona pandemie. Het out of the box denken van Eventgoose zorgde voor een geweldig ticketshop met alle functionaliteit die nodig was voor de uitdagingen van deze tijd. Ze waren altijd bereikbaar, snel in de handelingen en bijzonder meedenkend."

Menno Koch

Hippisch Festijn

"Dit was de eerste keer dat we met Eventgoose werkte. We konden gelukkig binnen no-time een shop gebruiken die zo was opgezet dat we voldeden aan de extra eisen rondom registratie en bron en contact onderzoek. De scanapplicatie voor de toegangscontrole was zeer eenvoudig in gebruik. We blijven het vanaf nu gewoon gebruiken!"

Luuk Domhof

De Timp

"Online ticketverkoop is een heel belangrijk onderdeel, zeker in deze tijd. Eventgoose heeft ons hier fantastisch mee gefaciliteerd met de juiste benadering en oplossingen. In de toekomst gaan we zeker vaker zaken doen"

Max Lips

Delicious-events

"Het is 100% zelf te gebruiken en erg gebruiksvriendelijk. Het persoonlijke contact is en blijft een echte super service. Gebruiksvriendelijk en ook nog eens scherp geprijsd. "

Melle Bloemen

Noisecontrollers

"Eventgoose is voor ons de perfecte partij om mee samen te werken. Ze verplaatsen zich in de situatie van de klant op zowel professioneel als persoonlijk niveau en je merkt dat hun passie en ervaring in dit vakgebied hier aan ten grondslag ligt. Ze doen meer dan wordt gevraagd om je evenement tot een succes te maken"

Rene Romeijn

Green Park Handbal Aalsmeer

"We gebruiken Eventgoose voor de toegang bij onze sportwedstrijden. Ideaal platform, erg gebruiksvriendelijk en voor een ieder goed om mee te werken. Snelle service en er wordt mee gedacht in oplossingen en of nieuwe ontwikkelingen. Al met al een aanrader voor iedereen."

Bert Messing

Huntenpop

"Voor uiteenlopende events al meerdere malen naar volle tevredenheid samengewerkt met Eventgoose. Heel fijn en makkelijk systeem voor iedereen: van een klein feestje tot een groot festival. Het team is klein en daardoor heel fijn: korte lijnen, goede dienstverlening en flexibel: heb je speciale wensen dan denken ze mee of nemen het desnoods mee in de volgende systeem update ;)"

Sunweb

"Sinds 2018 werken we samen met Eventgoose. Een jong en gedreven team staat tot je beschikking en niets is hen teveel. Er wordt goed meegedacht met de wens van de klant en voor alles wordt een creatieve oplossing gezocht!"

Papendal

BMX Supercross World Cup Papendal

"Een groots 3-daags event met ruim 10.000 bezoekers. De samenwerking kunnen we in één woord omschrijven: Top! Duidelijke uitleg, altijd bereikbaar."

Joey Heijnen

Kuukse elfkroegetocht

"Eventgoose denkt met je mee en gebruikt haar ervaring om je evenement tot een succes te maken!"

Anthony Benjamin

HipHop Kingz

"Altijd te bereiken en super fijne ticketshop voor al onze internationale dansliefhebbers!"

Mattheus Blijenberg

33PlusParty

"Je kunt dagelijks via de site in de gaten houden hoe de verkoop gaat. Top! Ik kan het iedereen aanbevelen."

Suzanne Visser

SpinAwards

"Eventgoose geeft inzicht in al je ticketsales én ze bieden uitstekende service waardoor het hele ticketingproces zorgeloos verloopt."

Roel Gerrits

Outlands Open Air

"Ze denken met je mee en zorgen dat alle tot in de puntjes goed geregeld is!"

Jaap Bruijstens

Magistraal & Fahrenheit

"Het mooie aan een samenwerking met Eventgoose is dat het méér dan alleen “gewoon” tickets verkopen is. Met hun enorme bak aan ervaring en super flexibele service hebben we samen ons festival écht naar een hoger niveau kunnen tillen. Een fijne samenwerking met gedeelde passies. Wat ons betreft maken ze alles waar én meer!"

Eventgoose is meer dan een ticketingplatform

Voor de ervaren evenement organisator is ticketing niets nieuws. De manier waarop kaarten kunnen worden verkocht aan de koper kan op verschillende manieren. Met onze gratis ticketing oplossing ben je binnen enkele minuten gereed om de verkoop online te starten.
Deze oplossing is voor ieder evenement of locatie geschikt.Van startende tot ervaren organisator.. Onze gratis ticketing oplossing kan worden geplaatst op je eigen website of worden toegevoegd aan één van je social media kanalen. Op deze manier is je online ticketing goed geregeld en altijd beschikbaar en inzichtelijk.

Naast de standaard online ticketing oplossing verzorgen wij ook maatwerk ticketing oplossingen. Dit kan gaan om specifieke oplossingen in de vorm van een platform, aansluiting of integratie binnen een ander systeem. Voor Sunweb.nl hebben bijvoorbeeld wij een online ticketing oplossing gerealiseerd waarbij de medewerker op de vakantiebestemming zelf in staat wordt gesteld om excursies toe te voegen in het Eventgoose platform. Deze excursies worden verwerkt als evenement op de portal van Sunweb. Op deze manier bedienen wij de bezoekers op het platform van Sunweb en verzorgen wij de achterliggende ticket afhandeling.

De standaard voorbij…

Het leveren van een standaard online ticketing oplossing is iets waar wij al jaren erg bedreven in zijn. Wat begon bij een evenement met één ticket en is uitgebouwd tot een breed inzetbaar online ticketing systeem. Het huidige platform stelt ons tevens in staat om dit model snel uit te bouwen waar mogelijk. In de huidige tijdsgeest is het registreren van bezoekers een toepassing welke wij direct hebben toegevoegd aan onze bestaande ticketing oplossing. Normaliter heeft een evenement online voorverkoop en is er op de dag zelf een dagkassa. Hierbij was de keuze om dit digitaal te doen wat lastiger. Om dit toegankelijk te maken hebben dit proces geoptimaliseerd.

Deze manier van bezoekers registreren geeft de organisatie veel voordelen. Allereerst wordt er voldaan aan de registratieplicht waarbij er direct inzicht ontstaat in de bezoekersdata. Mochten er onder de bezoekers personen bevinden met klachten waarvan later blijkt dat deze besmet waren met het Covid-19 virus dan is bron- en contactonderzoek gemakkelijker uit te voeren door de data te exporteren uit ons ticketing platform.

Ticketing tijdens de Corona pandemie

Bij het registreren ontstaat er voor de organisator natuurlijk meer inzicht in het gedrag van de koper. Waar komen deze mensen vandaan? Welke gemiddelde leeftijd heeft de bezoeker? Dit zijn vragen die gemakkelijk te beantwoorden zijn op het moment dat er wordt gewerkt met onze ticketing oplossing. Naast de genoemde voordelen ontstaat er ook een goed beeld van de aantallen en de druk op een locatie waardoor men actief kan communiceren om weg te blijven bij drukke plekken.

Een andere nieuwe functionaliteit welke wij hebben toegevoegd op ons gratis ticketing platform is het plaatsen en beheren van tijdsloten. Deze zijn toe te voegen aan het registratieproces en worden zichtbaar in de ticketshop.
Het kan bijvoorbeeld handig zijn om een maximaal aantal bezoekers per tijdslot binnen te laten op je locatie. Op deze manier worden lange rijen voorkomen en wordt een snelle doorstroom gegarandeerd. Dit voorkomt dus wachttijden en creëert blije bezoekers.

De voordelen van het gebruik van ons online ticket platform zijn eindeloos. Of het nu gaat om een snelle en gemakkelijke manier om tickets te verkopen voor een kleinschalig evenement of een uitgebreid registratiesysteem voor een groot evenement, wij denken graag met je mee om zo dit proces optimaal mogelijk te realiseren.

Bekijk hieronder een case van een organisatie die gebruik maakt van de ticketing van Eventgoose

Unfair Amsterdam

Unfair™️ is een tijdelijk museum met opkomende en gevestigde hedendaagse kunstenaars. Voor een speciale eenmalige editie veranderde Unfair20 deze zomer in Unfair™️ – een nieuw soort museum. Van 3 juli tot en met 23 augustus waren bezoekers welkom in de Zuiveringshal West op het Westergasterrein in Amsterdam. Door de maatregelen rondom Covid-19 destijds, stond Unfair voor de uitdaging grip te krijgen op de bezoekersstroom gedurende de openingstijden. Vanuit deze uitdaging kregen wij de vraag om het aankoopproces zo in te richten dat bezoekers een tijdvak konden boeken in combinatie met online registratie van bezoekersdata en de verplichte Covid-19 checks. (meer…)

Lees verder

Hoe gaan we te werk?

Om te starten met online kaartverkoop zal er gevraagd worden om je te registreren op ons platform. Dit kan binnen enkele minuten op ons platform.

Nadat de registratie is voltooid ontvang je in de mail een uitnodiging om toegang te krijgen tot het ticketing platform. Het aanmaken van een nieuw evenement is zo gedaan. We werken met een handig stappenplan welke je stapsgewijs door het platform loodst. Na het aanmaken van het evenement en de bijbehorende tickets zijn nog tal van mogelijkheden om het geheel te personaliseren. Zo is het mogelijk om op ons ticketing platform je eigen look and feel mee te geven aan de tickets. Deze zijn geheel te stylen en te voorzien van de juiste afbeelding en kleur. Je kunt zelfs verschillende ontwerpen maken voor een mobiel of geprint ticket.

Naast het stylen van het ticket kun je je ook uitleven op het design van de ticketshop. Deze is te voorzien van een afbeelding of logo zodat de bezoeker direct het juiste gevoel krijgt bij het doen van de aankoop. Naast een afbeelding of logo is het ook mogelijk om een video te gebruiken van bijvoorbeeld een voorgaande editie. Dit brengt de bezoeker direct in de juiste setting. Mocht dit alles nog niet genoeg zijn dan is het voor de doorgewinterde organisator ook mogelijk om een uitgebreide CSS toe te voegen waardoor de ticketshop compleet past bij jouw evenement.

De inrichting van de shop en de juiste look and feel op het ticketing platform zijn natuurlijk de basis van een succesvolle online kaartverkoop.

 

Ticketservice ticket editor

Onze missie is om samen met jou meer kaarten te verkopen.

Naast deze inrichting biedt het platform ook nog verschillende mogelijkheden om kaartverkoop te stimuleren. Het gebruik van kortingscodes zijn een goede manier om een specifieke doelgroep te belonen voor een aankoop. Deze zijn geheel naar smaak te ontwerpen. Kies je bijvoorbeeld voor een percentage of een vast bedrag? Kies je voor een beperkt aantal of is het onbeperkt inzetbaar? Hier heb je op ons ticketing platform als organisator zelf de regie over.  Om tickets onder de aandacht te brengen binnen je ticketshop hebben we ook een aantal leuke functionaliteiten. Zo kun je bijvoorbeeld wat meer aandacht vestigen op een ticket soort door deze “on fire’’ te verklaren. Ook kun je verkooppercentages tonen zodat een ticket, welke bijna is uitverkocht, nog meer aandacht krijgt in de ticketshop.

Hoe staat de verkoop er voor?

Om als organisator goed overzicht te behouden op het verloop van de kaartverkoop op ons ticketing platfom hebben we een uitgebreide rapportagetool klaar staan zodat er altijd een accuraat overzicht is van de exact aantal verkochte kaarten en waar de bezoekers vandaan komen. Met deze nuttige informatie kun jij als organisator natuurlijk goed aan de slag.

Om een goed beeld te krijgen van het verloop aan de verschillende entrees beschikt de software ook over een dashboard welke vanaf iedere locatie te benaderen is. Het dashboard communiceert zowel met de scansoftware als ons online ticketing platform. Zo krijg je een actueel beeld van de te verwachten bezoekers en de aanwezige bezoekers zodat piekmomenten goed zijn op te vangen door bij te schalen en kosten in de hand worden gehouden door tijdig af te schalen. Dit biedt op het moment van het evenement een goed inzicht en achteraf of in voorbereiding van een nieuwe editie een goed beeld van de te verwachten pieken.

Wil je het helemaal perfect registreren dan heeft onze desktop applicatie ook de mogelijkheid tot het inscannen van de kaarten. Op deze manier is er een zeer accuraat beeld van de druk op een locatie en kan dit bijdragen aan een soepele doorstroom van de bezoekers. Ons online ticketing platform i.c.m. de toegangscontrole software zorgen voor een compleet pakket welke onmisbaar is voor de professionele organisator.

Veel gestelde vragen

Kan ik verschillende kaartsoorten aanmaken op Eventgoose?

Ja, op Eventgoose kun je verschillende kaartsoorten aanmaken en deze online verkopen. Zo kun je bijvoorbeeld kaarten aanmaken voor verschillende ingangen, tribunes of areas. Deze kun je apart van elkaar toegang verschaffen. Hierdoor kun je bezoekers met de juiste kaartsoort toegang verlenen tot specifieke delen van het evenement. Hiermee voorkom je dat bijvoorbeeld reguliere toegangskaarten toegang krijgen tot de v.i.p. area. Het systeem zal de kaartsoort herkennen en aangeven dat deze persoon zich bij de verkeerde ingang bevindt. Zo kun je alles goed gescheiden houden en zorgen voor de juiste doorstroom.

Kan ik de servicekosten voor de kaartkoper zelf betalen in plaats van deze door te rekenen?

Ja, het is mogelijk om als organisatie de servicekosten voor de kaartkopers zelf te betalen in plaats van deze door te rekenen. Eventgoose hanteert een transparante prijsstructuur waarbij de servicekosten worden doorberekend aan de kaartkoper. Echter, als organisator kun je er ook voor kiezen om deze kosten zelf te betalen. Dit is geen enkel probleem.

Hoeveel tijd kost het om een evenement en bijbehorende tickets aan te maken op Eventgoose?

Het opzetten van een evenement en bijbehorende tickets op Eventgoose is erg simpel en kan in een aantal simpele stappen worden gedaan. Binnen 5 minuten staat je ticketing online!