Door Lynn
9 december 2022 in Algemeen.

Motorclubs kunnen zelf wedstrijden organiseren – die wel door de KNMV moeten worden geaccordeerd – en ook de inschrijving werd tot voor kort door de clubs zelf geregeld, ieder op zijn eigen manier. ‘Dat moet efficiënter kunnen’, vond de KNMV en het zocht hiervoor de samenwerking met Eventgoose.

In deze samenwerking ontstond het idee voor een app die de inschrijving voor motorcrosswedstrijden aanzienlijk vereenvoudigt.

“We noemen deze app de License2Race-app”, vertelt KNMV-secretaris Rinze Bremmer. “In onze sport is het van cruciaal belang dat de coureurs de licenties op orde hebben. 99 van de 100 keer gaat het goed, maar in een snelheidssport als motorcross ligt een incident altijd op de loer. Als het onverhoopt fout gaat en de coureur heeft niet de juiste licentie, dan heb je alleen al verzekeringstechnisch een groot probleem.”

Controle

De controle van de licenties bij KNMV-wedstrijden werd voorheen op het evenement gedaan en dit was niet altijd waterdicht. Bovendien was de werkwijze overal net even anders. En dus ging de motorbond op zoek naar een partner die een systeem zou ontwikkelen die het inschrijven voor wedstrijden kon optimaliseren.

“Met dit vraagstuk zijn we aan de slag gegaan”, verklaart Barto Nijenhuis van Eventgoose het ontstaan van de License2Race-App. “Het werkt heel eenvoudig: coureurs maken een account aan en koppelen daaraan hun licentie. Het systeem filtert vervolgens automatisch de aankomende events in zijn of haar klasse. De rijder kiest een wedstrijd uit, meldt zich hiervoor aan en betaalt via iDEAL. Tevens kan hij zien welke andere coureurs zich hebben ingeschreven.”

Simpele handelingen

Deze werkwijze biedt verschillende voordelen. Nijenhuis: “De organisatie weet zeker dat de licentie in orde is en voor de coureur zijn het een paar simpele handelingen. De betaling geschiedt vooraf en als deelnamebewijs krijgt de motorrijder een QR-code, waarmee je op de wedstrijddag snel naar binnen kunt op de locatie.”

Bart Knol is secretaris van de Hengelose Auto en Motorvereniging HAMOVE en beaamt het gebruiksgemak van de app. “Het is bijzonder eenvoudig om de inschrijving te scannen en daarmee de geldige licentie in één enkele handeling te controleren. Dat scheelt tijd voor de aanmelding en de keuring bij ons offroad evenement.”

Tevreden

“We zijn hiermee begonnen in 2021 en de app werkt naar volle tevredenheid”, stelt Rinze Bremmer enthousiast.
De app wordt voortdurend doorontwikkeld, onder meer voor meerdere categorieën van de motorsport (cross, enduro, offroad, trial). Ook moet in de toekomst de mogelijkheid geïntegreerd worden van inschrijven van teams (rijder met bijvoorbeeld begeleider, coach, materiaalman, et cetera).

Rinze: “De samenwerking met Eventgoose is hierin uitstekend en dan heb ik het zowel over het product als de service.”

En Bart Knol van HAMOVE: “De communicatie met de heren van Eventgoose is prettig, met altijd goede en snelle support.”

Wil je tickets verkopen voor je evenement of locatie?

Eventgoose is het meest gebruiksvriendelijke en complete systeem om je online ticketverkoop van A tot Z mee te regelen.

Direct starten