Door Lynn
15 november 2022 in Algemeen.

“De naam zegt het al: de Elfkroegetocht is een uitdaging voor iedere deelnemer”, legt Joey Heijnen uit. “Iedereen trekt die dag langs elf Kuukse kroegen, maakt op die manier zijn stempelkaart vol en verdient daarmee een onderscheiding. In alle kroegen is wat te beleven en ook op de vele buitenpodia in het centrum van Cuijk staan artiesten die zorgen voor het échte Brabantse carnaval.”

Daarnaast is er een heus wedstrijdelement. Joey legt uit: “In tweetallen rolschaatsen teams langs een parcours, onderweg obstakels trotserend en een drankje mag daarbij niet ontbreken. De winnaars worden vereeuwigd in onze eigen ‘Wall of fame’: de Muur van Toebes.”

kuukse-elfkroegetocht-2020-rene-schuurmans

Vriendenclub

De Kuukse Elfkroegetocht is gestart in 1986 op de vrijdag van carnaval, maar al na een jaar werd dinsdag dé dag. “Bedacht en groter gemaakt door een vriendenclub en inmiddels gegroeid van een kleinschalig feest met enkele honderden bezoekers tot een groot evenement met diverse podia.”, blikt Joey terug.

Al snel werd een traditie geboren en is het evenement niet meer weg te denken in de regio. “De laatste editie – in 2020, net voordat het land op slot ging – hadden we 16.000 bezoekers. Nog altijd is de organisatie in handen van een groep vrijwilligers in samenwerking met de lokale ondernemers.”

21 februari

Twee jaar heeft de Elfkroegetocht niet kunnen plaatsvinden (Joey: “Waarvan we één keer een bordspelvariant in de plaats hebben georganiseerd”). In 2023 staat dinsdag 21 februari weer omcirkeld op de kalender. “Gezien de reacties op de socials en in het dorp hebben wij er alle vertrouwen in dat de bezoekers ons weer massaal weten te vinden.”

kuukse-elfkroegetocht

Ticketing voor de Kuukse Elfkroegetocht

De ticket verkoop voor  de Kuukse Elfkroegetocht start binnen enkele weken. Eventgoose is de partner waar het gaat om ticketing. Joey: “Het is bijzonder prettig dat Eventgoose ook helpt met bijkomende zaken, zoals het scannen van de tickets, maar ook actief meedenkt met het inrichten van de shop op de website. Al jaren hebben we een persoonlijk en informeel contact met Eventgoose: zij staan altijd voor ons klaar.”

Wil je tickets verkopen voor je evenement of locatie?

Eventgoose is het meest gebruiksvriendelijke en complete systeem om je online ticketverkoop van A tot Z mee te regelen.

Direct starten